Φορητό ψυγείο 2 ασκών

GR 20190100016

Π ε ρ ι γ ρ α φ ή

Η εφεύρεση αναφέρεται σε μια συσκευή διανομής ποτών που αποτελείται από ένα διμερή  κύλινδρο εντός του οποίου προσαρμόζονται  ασκοί ή φιάλες με ποτά και διανέμονται από ανεξάρτητους κρουνούς.

Η μέχρι σήμερα τεχνολογία έχει παρουσιάσει διάφορες εφαρμογές με μηχανισμούς, συσκευές ή δοχεία εντός των οποίων τοποθετούνται τα ποτά συσκευασμένα σε φιάλες, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθηθεί η διαδικασία της διανομής τους σε ποτήρια. Παράδειγμα είναι οι σαμπανιέρες, για τη σαμπάνια τα κρασιά και τα αλλά ποτά, που είναι δοχεία εντός των οποίων τοποθετείται πάγος γύρω από τις φιάλες για τη διατήρησή τους σε χαμηλές θερμοκρασίες που πρέπει να έχουν κατά το σερβίρισμα. Επίσης ποτά όπως η μπύρα που είναι συσκευασμένη με πίεση αερίου όπου προσαρμόζονται σε εγκαταστάσεις με κρουνούς για την εύκολη έξοδό τους κατά το σερβίρισμα και διανομή τους σε ποτήρια. Ακόμη χρησιμοποιούνται και ειδικές αντλίες για τις ανάγκες της διανομής των ποτών. Πολλά από τα ποτά συσκευάζονται σε ασκούς με κρουνούς, οι οποίοι τοποθετούνται εντός χαρτόκουτων με προεξέχοντες κρουνούς προκειμένου να εξυπηρετούν το σερβίρισμα σε ποτήρια ή κανάτια.

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι και εφαρμογές απαιτούν ειδικές εγκαταστάσεις και περιορισμό στις χρήσεις οι οποίες είναι εξειδικευμένες σε κάθε περίπτωση.

Προκειμένου να αντιμετωπίσω τα παραπάνω αρνητικά κατασκεύασα την παρούσα εφεύρεση. Η παρούσα εφεύρεση αποτελεί νέο καινοτόμο προϊόν και καλαίσθητη κατασκευή. Σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση σε ένα κυλινδρικό δοχείο με κατάλληλες υποδοχές τοποθετούνται ένα ή περισσότερα ποτά σε ασκούς ή μπουκάλια. Ο κύλινδρος τοποθετείται επάνω σε επιτραπέζια βάση εάν εξυπηρετεί να τοποθετηθεί στο τραπέζι του δείπνου, ή σε άλλο τραπέζι, Εάν είναι επιθυμητό ο κύλινδρος  τοποθετείται  σε εναλλακτική επιδαπέδια βάση. Η επιλογή της βάσης γίνεται για να εξυπηρετεί την εύκολη διανομή και σερβίρισμα των ποτών. Ιδιαίτερα εξυπηρετεί σε συνεστιάσεις τύπου μπουφέ όπου ο καθένας επιλέγει το ποτό του και το παίρνει μόνος χωρίς την παρέμβαση σερβιτόρου ή άλλου βοηθού. Στο χώρο των ποτών τοποθετούνται παγοκύστες, ενώ περιμετρικά στο εσωτερικό του κυλινδρικού καλύμματος τοποθετείται μόνωση για τον περιορισμό των θερμικών απωλειών και τη διατήρηση της ψύξης.

Η κατασκευή που προτείνω σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση μπορεί να εξυπηρετήσει στην τοποθέτηση ενός ή δύο ασκών ή να προβλεφθεί η τοποθέτηση περισσοτέρων ασκών με την ανάλογη διαμόρφωση του κυλίνδρου (5) και στο αντίστοιχο μέγεθος.

Η ευρεσιτεχνία σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση είναι κατάλληλη για χρήση σε συνεστιάσεις,  εκδρομές αλλά και για καθημερινές συνήθειες οικογενειακών ή επαγγελματικών δείπνων.

Τα υλικά κατασκευής μπορεί να είναι πλαστικό, γυαλί, μέταλλα, ξύλο, πήλινα και κάθε υλικό που μπορεί να διαμορφωθεί και να αποκτήσει τις λειτουργικές ιδιότητες της παρούσας  κατασκευής.

Το μέγεθος δεν περιορίζεται καθώς και η χρήση των υγρών που τοποθετούνται. Αυτά μπορεί να είναι οινοπνευματώδη, χυμοί, λάδι, ξύδι γάλα κ.λ.π..

Φορητό ψυγείο ασκών 2 σχέδια 1-14  PDF

Παγοκύστη φορητού ψυγείου ασκών  PDF