Πατέντα Χαρτόκουτο ασκών με ενσωματωμένη βάση

GR 20210100421

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

Χαρτόκουτο με ενσωματωμένη Βάση στήριξης ασκών διανομής υγρών.

Η εφεύρεση αναφέρεται σε χαρτόκουτο με ενσωματωμένη και αποσπώμενη επιτραπέζια βάση στήριξης. Επί της βάσης τοποθετούνται τα χαρτόκουτα με ασκούς ή οι ασκοί με κρουνό για την εύκολη παραλαβή των υγρών σε ποτήρια ή σε άλλα σκεύη.
Η χρήση βάσης, όταν χρησιμοποιούνται συσκευασίες ποτών σε ασκούς, καθίσταται αναγκαία διότι γίνεται εύκολη η λήψη των ποτών σε ποτήρια ή σε διάφορα σκεύη από τους κρουνούς, χωρίς να είναι αναγκαία η δια χειρός ανάρτηση των ασκών κατά τη λήψη.
Πλεονέκτημα αυτής της εφεύρεσης είναι ότι, οι προτεινόμενες βάσεις είναι οικολογικές διότι κατασκευάζονται από οικολογικά ανακυκλώσιμα υλικά, είναι μιας χρήσης και αποκτώνται με την προμήθεια συσκευασίας χαρτόκουτου που περιέχει ασκό με κρασί, χυμό, αναψυκτικό, άλλο οινοπνευματώδες ποτό, λάδι, ξύδι κ.λπ..
Οι βάσεις έχουν το χαρακτηριστικό ότι προσαρμόζονται σαν καπάκια, σε συσκευασίες ασκών σε χαρτόκουτα. Στη συνέχεια αφαιρούνται και τοποθετούνται επί ερμαρίων ή τραπεζιών. Τα χαρτόκουτα με τους ασκούς τοποθετούνται επί των βάσεων για να γίνεται εύκολη η παραλαβή των ποτών .
Έχει το κατάλληλο μέγεθος ώστε να προσαρμόζεται επάνω στα χάρτινα κουτιά συσκευασίας των ασκών.

Στην άνω επίπεδη επιφάνεια της βάσης όπως φαίνεται στο σχήμα , τοποθετείται ο ασκός συσκευασμένος σε χαρτόκουτο , με τον προεξέχοντα κρουνό ο οποίος απέχει ικανή απόσταση από την επίπεδη επιφάνεια στήριξης προκειμένου να τοποθετείται ποτήρι ή άλλο σκεύος για τη λήψη του περιεχομένου υγρού. Στην επάνω επίπεδη επιφάνεια της βάσης , υπάρχει η οπή ώστε μετά την τοποθέτηση της επί του χαρτόκουτου, να διέρχεται η χειρολαβή του χαρτόκουτου διευκολύνοντας τη μεταφορά τους. Στη βάση είναι δυνατή η τοποθέτηση ασκών που είναι χωρίς χαρτόκουτο.
Η βάση μπορεί να συνοδεύει τα κουτιά συσκευασίας των ασκών ή να αποτελεί αυτόνομο ανεξάρτητο προϊόν.
Επί της βάσης είναι δυνατό να απεικονίζονται παραστάσεις, διαφημίσεις ή διάφορες πληροφορίες που να σχετίζονται με τα υγρά των ασκών.

Χαρτόκουτο με βάση σχέδια  PDF