Ψυγείο 3 Ασκών Τοίχου

GR 20190100015

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

Η εφεύρεση αναφέρεται σε ψυγείο τοίχου ασκών με κρουνούς διανομής για την διανομή των ποτών σε ποτήρια που αποτελείται από επιτοίχια αναρτώμενη βάση, κάλυμμα κάλυψης και όταν είναι επιθυμητό έχει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης.
Η χρήση φιαλών δημιουργεί προβλήματα ποιότητας λόγω του ότι για να γίνει η λήψη των ποτών αφαιρείται το πώμα, οπότε επιτρέπεται η είσοδος του οξυγόνου και υπάρχει ο κίνδυνος οξείδωσης και γενικότερα της αλλοίωσης τους. Με τη χρήση των ασκών καθίσταται δύσκολη η διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας όταν η χρονική διάρκεια της λήψης είναι μεγάλη και η θερμοκρασία περιβάλλοντος υψηλή. Η τοποθέτηση δε των φιαλών ή των ασκών απαιτεί την ύπαρξη κατάλληλου ερμαρίου, πάγκου ή ραφιού σε κάθε χώρο.
Με την παρούσα εφεύρεση αντιμετωπίζονται τα παραπάνω αρνητικά και επιπρόσθετα βελτιώνονται οι συνθήκες διατήρησης και σερβιρίσματος των ποτών. Επί της βάσης τοποθετούνται οι ασκοί με τα ποτά έτσι που ο κρουνός που βρίσκεται στο κατώτερο σημείο κάθε ασκού να διέρχεται από τη θυρίδα που βρίσκεται στη μετόπη της βάσης. Για την προστασία των ασκών προσαρμόζεται κάλυμμα που εμπλέκεται με τη βάση αποτελώντας ενιαία καλαίσθητη κατασκευή.
Εναλλακτικά η παρούσα τεχνολογία του ψυγείου δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο κλασικός τρόπος ψύξης.

Η κατασκευή που προτείνω σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση μπορεί να εξυπηρετήσει στην τοποθέτηση τριών ασκού. Εάν είναι επιθυμητό να γίνει χρήση διαφορετικών ποτών τοποθετούνται πολλαπλές παράλληλες διατάξεις.
Η ευρεσιτεχνία σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση είναι κατάλληλη για χρήση σε συνεστιάσεις και για καθημερινές συνήθειες οικογενειακών ή επαγγελματικών δείπνων.
Μπορεί να είναι σε ασκό οινοπνευματώδη, χυμοί, λάδι, ξύδι, γάλα, αναψυκτικά κ.λ.π.

Thermo-electric Peltier module.

με ψήκτρες τύπου Peltier

Φαινόμενο Peltier

HellenicaWorld

Ανακαλύφθηκε το 1834 από ένα Γάλλο φυσικό, τον Jean C. A. Peltier, και πρόκειται για ένα Θερμοηλεκτρικό Φαινόμενο, που παρατηρείται όταν το Ηλεκτρικό Ρεύμα διαρρέει δύο διαφορετικά υλικά που ενώνονται σε ένα σημείο. Ανάλογα με τη φορά του ηλεκτρικού ρεύματος, αυτό το σημείο μπορεί είτε να θερμαίνεται είτε να ψύχεται.

Χαρακτηριστικό είναι το πείραμα του γνωστού επιστήμονα Heinrich Lenz από την Εσθονία. Αυτός μελέτησε εκτενέστερα το φαινόμενο Peltier και πειραματίστηκε με ένα σύστημα βισμούθιου-αντιμονίου που ενώνονταν σε ένα σημείο. Αρχικά, πάγωσε μια σταγόνα νερού που περνούσε από το σημείο αυτό και στη συνέχεια την έλυωσε και πάλι αντιστρέφοντας έτσι τη φορά του ρεύματος.

Ψύκτρα Peltier

Οι ψύκτρες Peltier αποτελούνται από δύο διαφορετικά υλικά, τα οποία όμως ενώνονται σε δύο σημεία. Το ένα θερμαίνεται και το άλλο ψύχεται, ακριβώς όπως στο φαινομένο Peltier. Η εξήγηση είναι σχετικά απλή. Χρησιμοποιούνται δύο υλικά με διαφορετικό αριθμό ηλεκτρονίων. Αυτά ενώνονται σε δύο σημεία με αγώγιμο υλικό, οπότε για να αποκατασταθεί η ισορροπία και να υπάρχει παντού ομοιόμορφη κατανομή ηλεκτρονίων, ελεύθερα ηλεκτρόνια μετακινούνται μεταξύ των υλικών και δημιουργείται έτσι ένα Ηλεκτρικό Πεδίο. Αν εφαρμόσουμε Ηλεκτρικό Ρεύμα στο σύστημα, τότε θα συμβεί το εξής: στην προσπάθειά του να διατηρήσει την ισορροπία του, στο ένα σημείο ένωσης θα απορροφάται ενέργεια από το περιβάλλον (ψύξη), ενώ στο άλλο θα αποβάλλεται ενέργεια στο περιβάλλον με τη μορφή θερμότητας (θέρμανση). Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο όσο αυξάνεται η ένταση του ρεύματος που εφαρμόζεται.

Ιστογραφία