Ισοθερμικές θήκες ποτών

GR20190100074

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ισοθερμικές θήκες  ποτών

Η παρούσα εφεύρεση αναφέρεται σε ισοθερμικές θήκες τοποθέτησης ποτών με τις συσκευασίες τους ή ποτά σε ποτήρια, προστατεύοντάς τα  από  τη μεταβολή της θερμοκρασίας τους κατά τη διάρκεια της ανάλωσής τους, ώστε εάν είναι ζεστά να μην παγώσουν ή εάν είναι κρύα να μην ζεσταθούν.

Θήκες για συσκευασμένα και μη ποτά που να τα προστατεύουν από την απώλεια της θερμοκρασίας τους, η μέχρι σήμερα εξέλιξη της τεχνολογίας δεν έχει παρουσιάσει κάτι ανάλογο παρά μόνο σκεύη με διπλά τοιχώματα. Το κενό χώρο ανάμεσα από τα δύο τοιχώματα το γεμίζουν με υγρά. Τα εν λόγω σκεύη τα καταψύχουν όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν  για παγωμένα  ποτά ή τα ζεσταίνουν αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν για ζεστά. Οι εν λόγω κατασκευές σκοπό έχουν να διατηρήσουν σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια τη μη μεταβολή της θερμοκρασίας των ποτών.  Για να διατηρήσουν τα ποτά   μεγαλύτερο χρόνο ζεστά ή κρύα,    ψύχουν τα σκεύη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες  ή τα θερμαίνουν  σε πολύ υψηλές  θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες των σκευών να μεταφέρονται και στα ποτά αλλοιώνοντας τη γεύση τους ενώ παράλληλα γίνονται ενοχλητικά στους χρήστες λόγω  του ψύχους ή της θερμότητας  όταν τα συγκρατούν.

Οι ισοθερμικές θήκες σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση αντιμετωπίζουν τα παραπάνω αρνητικά, ενώ παράλληλα με την θερμομόνωση  εξασφαλίζουν το αμετάβλητο της θερμοκρασίας ώστε τα ποτά να παραμένουν στην αρχική θερμοκρασία για μεγάλη χρονική διάρκεια. Οι προτεινόμενες ισοθερμικές θήκες αποτελούνται από μία εξωτερική θήκη από μέταλλο ή  πλαστικό ή άλλο κατάλληλο υλικό με τυπωμένες διαφημιστικές λεζάντες ή φωτογραφίες. Εντός των θηκών τοποθετείται μόνωση περιμετρικά και στον πυθμένα ενώ το εσωτερικό κενό είναι κατάλληλο για  να τοποθετούνται τα ποτήρια του καφέ, τα κουτιά των αναψυκτικών, της μπύρας ή τα μπουκάλια με κρασί, μπύρα, νερό κ.λ.π..

Οι ισοθερμικές θήκες σύμφωνα με την παρούσα εφεύρεση είναι επαναχρησιμοποιήσιμες ή και μιας χρήσης, οπότε το κόστος κτήσης και χρήσης είναι πολύ μικρό και  κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά ώστε να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον. Η εξωτερική δε επιφάνεια τους προσφέρεται  για διαφημιστικές  χρήσεις οπότε το κόστος κτήσης διασφαλίζεται από τους διαφημιζόμενους. Τα μεγέθη των θηκών και το σχήμα τους είναι υπολογισμένο να καλύπτει τα προϊόντα που προστατεύουν.

Τα υλικά κατασκευής των ισοθερμικών θηκών ποικίλουν και μπορεί τα κελύφη να κατασκευαστούν από πλαστικό , μέταλλο, γυαλί, κεραμικό, ξύλο, ρητινώδη, κυματοειδές χαρτί κ.λ.π.. Για μόνωση χρησιμοποιείται κάθε υλικό που παρέχει θερμομονωτικές ιδιότητες, όπως διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ), εξηλασμένη πολυστερίνη , φελλός, διογκωμένη  πολυουρεθάνη κ.λ.π..

Τα μεγέθη των ισοθερμικών θηκών δεν έχουν περιορισμό και καλύπτουν όλο το εύρος των σκευών που προορίζονται για το σερβίρισμα παντός είδους ποτών για οικιακή ή δημόσια χρήση  σε μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, κ.λ.π.